Curriculum Health Informatics

De opleiding bestaat uit 10 modules en een afstudeerproject. U kunt zich aanmelden voor de master of voor een losse module. De wekelijkse studielast ligt tussen de 10 en 12 uur per week.

De combinatie van kennisclips, quizzen, literatuur en opdrachten vond ik afwisselend en boeiend. De stof werd helder uiteengezet, de web-sessies waren interactief en de contacten met de groep waren een leuke ervaring. En dat alles met minimale reistijd!’

Maayke Klinkenberg PDEng,
Sr Informatieanalist,
VUmc-ICT

U kunt de modules onafhankelijk van elkaar volgen. Iedere module duurt 12 weken waarvan 9 weken online onderwijs, 2 weken werken aan de eindopdracht en 1 studieweek voor het tentamen. Voor de eindopdracht kunt u eigen casuïstiek inbrengen.

Onderwijsvorm 
U volgt het onderwijs geheel online. U verwerft kennis en vaardigheden door middel van kennisclips, literatuur, zelfstudie, opdrachten, online werkgroepen, online colleges, quizzen en feedback van docenten. De opdrachten worden zowel individueel als in groepsverband uitgevoerd. Hoewel u door het e-learning-concept flexibel bent bij het volgen van het onderwijs, gelden er voor een aantal weken deadlines voor het inleveren van de opdrachten.

Overzicht modules


Pre-master:
Studenten zonder zorg achtergrond dienen een pre-master “Beginselen van de gezondheidszorg” te volgen. Ook als je niet de hele opleiding volgt kun je deze module volgen. Het is een module die je individueel doorloopt en op ieder moment in het jaar kunt starten en eventueel parallel aan andere modules kunt volgen. De module bevat geen opdrachten, er dient wel een examen afgelegd te worden. Om het master programma officieel in te stromen dient deze module met goed gevolg afgerond te worden. Deelname aan de pre-master Beginselen van de gezondheidszorg kost € 695,- 

Mocht u vragen hebben over de beschikbaarheid, starttijd en kosten, mail dan naar Marijke Richmond (healthinformatics@amc.nl), coördinator van de opleiding.