Foto's van Ndala Hospital Tanzania in AMC

Veel foto's van jonge vrouwen met hun kind. Ex AMC-medewerkster Henny Allis maakte een indrukwekkende fotoreportage van het Ndala Hospital in Tanzania. Deze foto's zijn de komende tijd in de Medische Bibliotheek van het AMC te bekijken.

Henny Allis heeft lang in het AMC gewerkt. Ze was verpleegkundige en vanaf 1990 betrokken bij het verpleegkunde-onderwijs. Eerst als docent aan de Anna Reijnvaanschool, later begeleidde ze de stages van de studenten. Twee jaar geleden is ze op 63-jarige leeftijd overleden.
Veel AMC’ers zullen zich haar herinneren als de ‘Lady in Red’: ze ging altijd gekleed in het rood en ook haar haar was rood. Eerder had ze een niet minder flamboyante paarse (kleding)periode gekend.

Beroepsfotograaf

Allis was tevens beroepsfotograaf, gespecialiseerd in de medische sector. Ze had een fotobureau samen met haar levenspartner Horacio Sormani. Kenmerkend voor haar fotowerk in de zorgsector was de integere, respectvolle wijze waarop ze patiënten en zorgverleners in beeld bracht.
In 1990 verscheen haar boek ‘Tussen leven en dood – between life and death’, een fotoreportage in zwart-wit over het actieve en passieve leven van medewerkers en patiënten in het AMC.

Ndala Hospital

In de Medische Bibliotheek van het AMC, gevestidg op de begane grond, zijn de komende periode foto’s te zien die Henny met Horacio Sormani maakte van patieten in het Ndala Hospital op het platteland van Tanzania. De tentoonstelling is voor iedereen te bezichtigen op maandag tot en met donderdag tussen 8.30-18.30 uur en op vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.